Informari

Informari

 

 

Pregatirea fizica a arbitrilor se face la :

– stadionul Lia Manoliu , martea  ora 18,45 si miercurea ora 8,00 – Liga 4, cei care merg la concursul de promovare Liga 3.

– stadionul Dinamo in ziua de marti a fiecarei saptamani incepand cu ora 18,00 – ceilalti arbitri.

 

 

Stimati colegi,

Va scriu acest email pentru ca se apropie examenul pentru promovarea in LIGA 3, si asa cum s-a intamplat in anii precedenti, testele din cadrul examenului, conteaza pentru cei care participa in Programul de Dezvoltare(talente), iar dupa examen se organizeaza(ca si in anii precedent) CURSUL INTRODUCTIV pentru Programul de Dezvoltare(PD).

Programul examenului este afisat pe site-ul CCA, deci nu o sa ma refer la el in acest email.

In ziua de marti 10 octombrie, dupa examen, se va intra la curs, incepand cu ora 15-16,miercuri 11 octombrie fiind a doua zi de curs, dupa care Arbitri  vor pleca acasa.

Intrucat miercuri dimineata dorim sa facem o tema practica, va rog sa comunicati arbitrilor sa-si aduca echipament negru de arbitru+fluier+cartonase, arbitrii asistenti echipament negru +fanion+cartonase. Cartonasele vor trebui aduse si la curs!!!!!!!

Cazarea in noaptea de marti  spre miercuri va fi suportata de catre CCA la Mogosoaia, precum si cina(10.oct) , mic dejun, dejun(11.oct). Luni seara  NU se asigura cazare pentru niciun arbitru/arbitru asistent !!!

Pentru  ca mai multi  dintre dumneavoastra m-au sunat si m-au intrebat referitor la participarea la examen a celor din Programul de Dezvoltare(PD) sau Dezvoltarea Zonelor Defavorizate(DZD), va reamintesc urmatoarele:

Pt cei din PD:

-nimeni nu este obligat sa completeze dosarul de participare la examen, cu toata ca dorinta de promovare ar trebui sa-i motiveze pentru a participa,

– cei  care nu au dreptul la examen, nu trebuie sa -si faca dosar  pentru examen!!!

-vor trebui sa vina la probele fizice si teoretice din cadrul examenului, participand in afara acestuia  in grupe separate pentru  a nu-i influenta pe cei  din examen!!

-neparticiparea la aceste teste duce la excluderea din PD

-nepromovarea testelor fizice  si/sau teoretice cu nota minim 7, duce la eliminarea din PD si implicit neparticiparea la curs!!

-toti participantii TREBUIE sa aduca adeverinta medicala valabila, indiferent daca au adus la testele din iunie

-pentru toti cei  care sunt accidentati la data examenului si care pot proba acest lucru cu un document medical,  vor sustine testele pana la sfarsitul lunii octombrie la Cluj Napoca, la o data anuntata. Cei  care nu pot sustine aceste teste pana la sfarsitul lunii octombrie, nu  vor continua programul. Va rog sa ma informati dumneavoastra daca aveti asemenea cazuri prin email. Acestia pot participa la curs.

-fetele arbitru asistent, NU TREBUIE sa-si completeze dosar!

Pt. cei din DZD:

–          Nu sunt obligati sa participle la examen sau la testele din cadrul examenului

–          Performanta de la examen a celor care vor sa participle,nu se ia in calcul pentru continuarea programului DZD

–          Probabil se va organiza un curs separat, sau  vor fi chemati la Cursul de Consolidare. Daca careva este dornic sa participle la acest Curs Introductiv, va rog sa ne scrieti pe email, si in functie de locuri  si participanti se va lua o hotarare.

Stiti ca anul acesta in primavara am avut mai multi Arbitri din PD care au primit jocuri la Liga 3. Am spus la momentul respective ca cei care au primit meciuri in 2017 la Liga 3,nu au mai mmult de 2 PD terminate si nu au promovat,  vor fi inclusi automat in noual program si vor fi chemati la Cursul Introductiv. Asta inseamna ca ei trebuie sa vin la acest curs. Va rog pe fiecare ,sa-mi trimiteti pentru zona pe care o aveti in responsabilitate, numele acelor care vor sa participle, iar daca nu aveti pe nimeni scrieti-mi acest lucru.

Va rog sa luati legatura personal cu CJA-uri unde avem probleme, de exemplu CJA Bihor(Szekely si Onicas) unde momentan nu avem un ofiter judetean desemnat, asa incat arbitrii sa fie informati correct.

Pentru orice alte intrebari si nelamuriri legate de cele mai de sus, astept emailul dumneavoastra.

Multumesc,

FRFAugustus  Constantin

Refereeing Development Manager Consultant

 

 

 

Baremurile de arbitraj :

Liga 4 : Arbitru – 140 lei

Asistent – 110 lei

Al patrulea official (rezerva) – 40 lei

Observator – 100 lei

Liga 5 : Arbitru – 80 lei

Asistent – 60 lei

Observator – 50 lei

Juniori A si B (Grupa 1999 – 2002) : Arbitru – 50 lei

Asistent – 40 lei

Juniori C ( Grupa 2003 si 2004) : Arbitru – 40 lei

Asistent – 30 lei

Grupa 2005 si 2006 (2 reprise x 30 min.) : Arbitru 15 lei

Observator – 15 lei

Grupa 2007 si 2008 (2 reprise x 25 min.) : Arbitru – 12.50 lei

Observator – 12.50 lei

Grupa 2009, 2010 si 2011 (2 reprise x 20 min.) : Arbitru – 12.50 lei

Observator – 12.50 lei