Clasament  Jucatori suspendati   Delegari Liga IV   Program Liga IV Echipe inscrise in campionat Liga IV Rezultate Tur 2012-2013

 

 

                  FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL

                  COMISIA DE DISCIPLINA     

                  Dosar nr. 3/CD/2014

                               CATRE,

                                             ASOCIATIA MUNICIPALA DE FOTBAL

         Prin prezenta va aducem la cunostinta ca in sedinta Comisiei de Disciplina din data de 18.06.2014, Comisia a respins sesizarea Secretariatului General intemeiata pe sesizarea AJF Ilfov cu privire la cluburile sportive cu sediul pe teritoriul judetului Ilfov si care activeaza in mod nestatutar la AMFBucuresti, ca ramasa fara subiect.      

         Conform art 115 alin. 1 partile au dreptul sa solicite in scris comunicarea motivarii hotararii in termen de 3 zile de la comunicarea acesteia. In situatia neexercitarii acestui drept, hotararea devine irevocabila                                                  

Declararea recursului se face in conformitate cu art. 116 din Regulamentul Disciplinar al F.R.F.

Data  20 iunie 2014                                

 

  

REGULAMENT

Privind sistemului competitional LIGA a - IV – a

         Urmare a analizei efectuate de reprezentantii formatiilor din Liga a–IV–a, privind nivelul scazut al performantelor echipelor participante la campionatul municipal, cat si slaba reprezentare a fotbalului bucurestean in jocurile de baraj pentru promovarea in Liga a–III–a, s-au avansat o serie de sugestii privind modificarea sistemului competitional, care in esenta presupun constituirea unei serii cu echipe puternice care sa asigure un nivel competitional superior (Seria I–a) si a unei a doua serii ( Seria a–II-a ), cuprinzand restul formatiilor, dar care sa beneficieze de acelasi numar de echipe care sa participe la Turneul Play–Off, care finalizeaza desfasurarea campionatului.

Acest lucru poate determina cresterea calitatii disputei sportive, existand o serie valorica care sa dispuna de conditii superioare de pregatire si concurs, asigurand totodata posibilitatea ca si echipele situate in cadrul seriei a–II–a, sa beneficieze de sanse egale privind dreptul de a promova in esaloanele superioare. Se presupune ca echipele din cadrul primei serii vor disputa partide mult mai echilibrate, factorul tactic si  fizic capatand valente superioare si ca prin acest sistem nivelul valoric al competitiei poate crea premisa unui sistem competitiv la nivel superior.

S-au aprobat urmatoarele modificari ale sistemului competitional :

1. SISTEM DE PARTICIPARE

1.1. Mentinerea sistemului cu doua serii ;

1.2. Repartizarea in Seria I–a a primelor 14 formatii din clasamentul editiei precedente, stabilite prin coeficientul determinat de raportul ,,numar de puncte acumulate si numar de partide disputate”, plus echipele retrogradate din Liga a-III-a.

1.3. Seria a–II–a va cuprinde restul formatiilor insrise in campionatul municipal, inclusiv formatiile nou venite;

1.4. Echipele care participa in editia de campionat 2014/2015, sunt obligate sa asigure pe toata durata jocului ordinea si siguranta la stadion, cu agenti de paza si forte de ordine.

1.5. Echipele care participa in editia de campionat 2014/2015 trebuie sa aibe in teren minim 2(doi) jucatori U19 pe toata durata jocului.

2. PROGRAM DE DESFASURARE A  ACTIVITATII COMPETITIONAL

2.1. Etapele vor fi programate in cursul saptamanii, de regula vinerea. Datele de disputare a jocurilor precum si orele de disputare ale acestora vor fi cele mentionate de fiecare echipa in fisa de inscriere care se depune in mod obligatoriu la inceputul fiecarui campionat si de care se va tine seama la programarea jocurilor pe parcursul campionatului. Schimbarea programarii jocului se poate face numai in conformitate cu prevederile R.O.A.F.

2.2. Returul se va finaliza, cuprinzand si jocurile din Play–Off cu minimum 7 zile calendaristice inainte de primul joc de baraj pentru promovarea in Liga a-III-a ;

2.3. Se va evita, pe cat posibil, programarea de jocuri in etape intermediare.

2.4. Jocurile Ligii a–IV–a vor fi programate in etape curente in zilele de vineri, iar cele intermediare in zilele de marti. Directia de competitii – Compartimentul seniori isi rezerva dreptul de a efectua programari de jocuri si in alte zile decat cele precizate mai sus, in situatii bine justificate ;

3. SISTEMUL DE JOC

3.1. In cadrul campionatului de Liga a-IV-a seniori, se vor aplica prevederile R.O.A.F. cu privire la sistemul de joc stabilit de F.R.F.

4. ECHIPAMENTUL DE JOC

4.1. In vederea disputarii unui joc oficial in cadrul competitiilor organizate de A.M.F. Bucuresti, echipele considerate ca fiind gazda sunt obligate sa prezinte la teren echipamentul de joc si echipamentul de rezerva, pentru cazul in care se constata necesitatea schimbarii echipamentului.

4.2. Obligativitatea schimbarii echipamentului cade in sarcina echipei gazda.

5. ASISTENTA MEDICALA 

5.1.  Conform prevederilor R.O.A.F., pentru disputarea unui joc oficial, echipa organizatoare este obligata sa prezinte la teren 2 autosanitare sau  2 autoturisme inscriptionate cu cruce rosie pe fond alb, dotate cu trusa medicala pentru acordarea primului-ajutor.

Numerele de inmatriculare ale acestor mijloace de transport vor fi inscrise in raportul de arbitraj.

Aceste mijloace de transport trebuie sa stea la dispozitie in incinta sau in imediata apropiere a terenului, pe toata durata jocului.

5.2. A.M.F. Bucuresti nu isi asuma nicio raspundere in caz de accidentare a jucatorilor la antrenamente sau in timpul jocurilor amicale sau oficiale, conform prevederilor R.O.A.F.

6. DISPOZITII  FINALE

6.1. Prezentul Regulament a fost aprobat in sedinta Comitetului Executiv din data de ………………… si intra in vigoare incepand cu prima editie de campionat.

 

 

 

REGULAMENT CADRU

AL TURNEULUI PLAY-OFF

SENIORI LIGA IV

             In conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si desfasurare a activitatii fotbalistice in municipiul Bucuresti, la sfarsitul campionatului, se va desfasura Turneul Ply-Off cu participarea primelor 4 echipe clasate in fiecare serie din ,,Liga a -IV-a”.

1.SCOP

            Turneul Play-Off este organizat de A.M.F.Bucuresti, prin Directia de competitii – Compartimentul seniori, in vederea desemnarii “Campioanei municipale” si, implicit, a participantei la barajul organizat de F.R.F. in vederea promovarii in Liga a –III-a.

            Participantele la Turneul Play-Off vor fi echipele clasate pe locurile 1 - 4 in fiecare serie, la terminarea respectivei editii de campionat “Liga a-IV-a”.

2. SISTEMUL DE JOC

            Cele 8 echipe provenite din ambele serii vor fi repartizate prin tragere la sorti, in 2 grupe.

            Echipele vor juca sistem turneu “fiecare cu fiecare”, respectand tabela BERGER.

            Jocurile se disputa pe durata a 2(doua)reprize a cate 45 minute fiecare.

            In urma disputarii jocurilor din grupe, primele 2(doua) clasate in fiecare grupa vor juca semifinalele(A1 – B2 si B1 – A2). Castigatoarele vor disputa finala Turneului Play-Off.

            Echipa castigatoare a finalei Turneului Play-Off va fi declarata campioana a municipiului Bucuresti si va primi dreptul de a participa la barajul de promovare in Liga a – III- a.

            Echipele pot folosi maximum 4(patru) jucatori inlocuitori, indiferent de post, conform art. 49.2 din R.O.A.F.

            Nu vor avea drept de participare la Turneul Play-Off jucatorii legitimati in ultimele etape ale campionatului.

            In ce priveste participare la Turneul Play-Off a cluburilor cu mai multe echipe inscrise in categorii competitionale diferite se va proceda astfel:

-         Jucatorii seniori aflati in lotul comun (cu drept de joc atat la echipa de Liga a-IV –a cat si la echipa de categorie superioara) vor avea drept de participare la Turneul Play-Off doar in conditiile in care au participat la cel putin 50% din jocurile oficiale ale campionatului de Liga a – IV – a.

-         Dreptul de joc poate fi contestat in conditii regulamentare (conf. R.O.A.F.)                                                    

-         Jucatorii juniori pot participa la turneul Play-Off indiferent daca au participat sau nu la cel putin 50% din jocurile oficiale ale campionatului de

      Liga a – IV –a.

-         De asemenea portarii(in special portarii de rezerva)  pot participa la turneul Play-OFF chiar daca nu au participat la cel putin 50% din jocurile oficiale, cu conditia ca acestia sa fi fost mentionati in rapoartele de arbitraj din timpul campionatului, ca portari de rezerva.

-         Jucatorii care nu putut evolua pentru cluburile lor, la cel putin 50% din jocurile oficiale ale campionatului de Liga a – IV –a, datorita accidentarii survenite pe parcursul campionatului, pot participa la Turneul Play-Off numai daca fac dovada accidentarii lor la momentul respectiv.

-         In cazul in care in seria a –II – a se vor inscrie un numar de echipe mai mic decat la seria a – I –a, la Turneul Play-Off  vor avea drept de participare

      5 echipe din seria  - I - a si 3 din seria a – II – a.

3. OMOLOGAREA REZULTATELOR DIN JOCURILE TURNEULUI FINAL

      PLAY-OFF AL LIGII A – IV- A SI INTOCMIREA CLASAMENTULUI.

Fiecare echipa porneste cu 0 puncte la inceperea turneului final play-off.

-         Pentru joc castigat se acorda 3 puncte

-         Pentru joc egal se acorda 1 punct

-         Pentru joc pierdut se acorda 0 puncte

-         Orice joc incheiat la egalitate, va fi urmat de executarea loviturilor din punctul de pedeapsa pentru departajare(in numar de minim 5)

4. CRITERII DE DEPARTAJARE IN CAZUL EGALITATII DE PUNCTE

a.       Daca la terminare jocurilor din grupe, 2 echipe se afla la egalitate de puncte, va fi clasata superior, fara a se tine cont de golaveraj echipa care :

-         a invins in meciul direct dintre cele doua,

-         daca jocul direct a fost incheiat la egalitate, echipa care a castigat la loviturile de departajare.

b.      Daca la terminarea jocurilor din grupe, 3 sau 4 echipe se afla la egalitate de puncte, se va face un clasament al punctelor si golaverajului la meciurilor directe dintre cele 3 sau 4 echipe aflate in discutie, astfel:

-         Se vor clasa superior echipele care au acumulat mai multe puncte la meciurile directe intre ele.

-         La egalitate de puncte dupa efectuarea clasamentului jocurilor directe dintre ele, se vor clasifica superior echipele care au un golaveraj mai bun.

-         La egalitate de puncte si golaveraj dupa efectuarea clasamentului jocurilor dintre ele, se vor clasa superior echipele care au marcat mai multe goluri.

-         La egalitate perfecta de puncte, golaveraj si goluri marcate , dupa efectuarea clasamentului jocurilor directe dintre ele, echipele vor fi departajate prin tragere la sorti.

       Jocurile din grupe precum si cele din semifinale nu vor beneficia de prelungiri in caz de egalitate dupa expirarea timpului regulamentar si se vor solutiona prin executarea directa a loviturilor din punctul de pedeapsa pentru departajare.

       In cazul in care rezultatul finalei Turneului Play-Off se termina la egalitate dupa primele 90 min, vor urma 2(doua) reprize de prelungiri a cate 15 min. fiecare, urmate in caz de egalitate de efectuatea loviturilor de departajare din punctual de la 11m.

5.SANCTIUNI

            Cartonasele galbene acumulate in campionat, care necesita suspendare, vor fi anulate. Cartonasele rosii se pastreaza iar sanctiunile dictate de Comisia de Disciplina se vor contabiliza si pentru jocurile din cadrul Turneului Play – Off.

            Pe timpul desfasurarii turneului, dupa acumularea a 2 cartonase galbene, jucatorul sanctionat nu va avea drept de joc la partida urmatoare.

            Orice jucator care va fi eliminat intr-unul din jocurile Turneului Play-Off va fi suspendat pentru cel putin 1(una) etapa. Comisia de Disciplina isi rezerva dreptul de a sanctiona jucatorii eliminati de pe teren, conform gravitatii faptelor acestora.

            Celelalte sanctiuni privind alte abateri raman valabile conform Regulamentului Disciplinar al F.R.F./A.M.F.B.

            Orice litigiu aparut in cadrul desfasurarii Turneului Play-Off va fi solutionat de catre Comitetul de Organizare al Turneului.

6. ASISTENTA MEDICALA

            A.M.F.Bucuresti are obligatia ca in cadrul masurilor organizatorice sa includa asigurarea asistentei medicale printr-o persoana neutra, specializata, insotita de o autosanitara /ambulanta.

            Acest lucru nu exclude obligatia ca fiecare echipa participanta sa aiba permanent pe banca de rezerva un cadru medical.

            De asemenea, fiecare echipa participanta va avea la teren un autoturism inscriptionat cu cruce rosie pe fond alb, dotat corespunzator pentru acordarea primului ajutor in conformitate cu prevederile art. 56.6, 56.7 din ROAF.

7. ASIGURAREA DESFASURARII REGULAMENTARE A

JOCURILOR LA TEREN

            A.M.F.Bucuresti are obligatia sa asigure terenul de joc precum si trasarea regulamentara a suprafetelor acestuia, dar si nominalizarea personalului de paza si ordine in zona vestiarelor si la teren.

            Echipele au obligatia sa aiba asupra lor mingii de incalzire si de rezerva.

8.SISTEM DE DESFASURARE: PROMOVARE – RETROGRADARE

            Echipele clasate pe primele trei locuri in seria a-II-a, dupa finalizarea returului de campionat, vor promova pentru editia urmatoare de campionat in seria a-I-a ; In situatia in care Turneul este castigat de catre o componenta a Seriei a –II – a, in Seria I-a va promova echipa situata pe locul 4 in Seria a – II – a, la finele returului.

            Echipele clasate la finele campionatului pe ultimele 3(trei) locuri in seria I-a, vor retrograda in Seria a – II-a. In situatia promovarii unei echipe cadrul primei serii, va retrograde in seria a –II- a doua formatii, avand in vedere ca numarul echipelor componente al seriei I-a este constant 14 ;

            In cazul cand din esaloanele superioare retrogradeaza una sau mai multe formatii, acestea vor fi repartizate in seria I-a, dar numarul echipelor retrogradate in seria a -II-a va fi in functie  de echipele retrogradate sau inscrise in Liga a –IV –a municipala. ;

            Pentru stabilirea jocurilor conform schemei Bergher in cadrul campionatului, ordinea echipelor va fi in functie de locul ocupat in editia precedenta, conform clasamentului valoric stabilit in conditiile punctului1.2 din prezentul regulament.

9.DISPOZITII FINALE

            Prezentul Regulament face parte din Regulamentul de organizare si desfasurare a Competitiei de Liga a – IV –a din Municipiul Bucuresti si a fost aprobat in sedinta Comitetului Executiv din data de ………………….. si intra in vigoare incepand cu prima editie de campionat.

PROGRAMUL JOCURILOR

PLAY-OFF – 2015

“LIGA a-IV-a”

 

GRUPA “A”

 

TEREN ROMPRIM

 

 

ETAPA 1

 

 

22.05.2015

1500

A1 – A4

PROGRESUL – TERMO

0  -  2

22.05.2015

1730

A2 – A3

COMPREST – SPORTUL ST.

1  -  1

 

 

ETAPA 2

 

 

26.05.2015

1500

A1 – A2

PROGRESUL – COMPREST

 

26.05.2015

1730

A4 – A3

TERMO – SPORTUL ST.

0  -  1

 

 

ETAPA 3

 

 

30.05.2015

1500

A4 – A2

TERMO – COMPREST

 

30.05.2015

1730

A1 – A3

PROGRESUL – SPORTUL ST.

 

 

 

GRUPA “B”

  

TEREN CLINCENI

 

ETAPA 1

 

 

23.05.2015

1500

B1 – B4

ELECTROAPARATAJ – SP. SABARENI

3  -  1

23.05.2015

1730

B2 – B3

CHITILA - CHELSEA

5  -  0

 

 

ETAPA 2

 

 

27.05.2015

1500

B1 – B2

ELECTROAPARATAJ – CHITILA

1  -  4

27.05.2015

18:00

B4 – B3

SP. SABARENI - CHELSEA

0  -  2

 

 

ETAPA 3

 

 

31.05.2015

1500

B4 – B2

SP. SABARENI - CHITILA

 

31.05.2015

18:00

B1 – B3

ELECTROAPARATAJ - CHELSEA

 

 

                                                                              

                                                                                      COMISIA DE ORGANIZARE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre noi    |    Liga a IV-a    |    Cupa Romaniei  |   Campionat copii si juniori    |   Futsal    |   Comisia municipala de arbitrii    |   Scoala de arbitrii    |    Contact  

  designed by Orlando

2010 All Rights Reserved AMFB