Blog

Comunicat privind situatia juridica a AS FC Progresul Bucuresti

Având în vedere informațiile apărute astăzi în presă referitoare la dizolvarea AS FC Progresul București, club infiintat in anul 2009, dorim să facem următoarele precizări:
În urma hotărârilor judecătorești favorabile Asociației Municipale de Fotbal București, AS FC Progresul București înregistrează datorii la AMFB pentru care au fost deschise dosare de executare silită finalizate cu mențiunea ”nu au fost identificate bunuri impozabile mobile sau imobile, nu au fost identificate venituri urmăribile, nu au fost recuperate sume de bani din conturile debitoarei și nici terții parteneri”.

Astfel, AMFB s-a aflat în imposibilitatea de a-și recupera cheltuielile de judecată efectuate în cadrul litigiilor cu AS FC Progresul București. Pentru a se putea apăra de acuzele repetate și nefondate, cheltuielile efectuate de AMFB cu ocazia litigiilor provocate de AS FC Progresul București au fost susținute din fondurile AMFB, fonduri care provin și din contribuțiile financiare ale cluburilor afiliate. De altfel, niciun proces început de AS FC Progresul București împotriva AMFB nu a fost câștigat, instanțele statutând în repetate rânduri că AMFB funcționează cu respectarea prevederilor legale.
Ținând cont că nu există dovezi concrete că AS FC Progresul București nu este continuatoarea legitimă a clubului istoric Progresul București, înființat în anul 1944, sau a urmașului FC Național, în sezonul 2019-2020 AMFB i-a acordat prezumția de bună-credință și a aprobat înscrierea clubului în Liga a 5-a.