Blog

Masuri de preventie pentru antrenamente valabile de la 1 iulie 2020

Stimati participanti,

Intrucat ne aflam in continuare intr-o perioada in care masurile de preventie a raspandirii virusului SARS-Cov-2 sunt esentiale, va informam cu privire la noile decizii luate la nivelul Guvernului Romaniei.

Incepand cu 1 iulie a.c., vor fi permise organizarea si desfasurarea antrenamentelor si cantonamentelor colective in grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea conditiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului tineretului si sportului. Va reamintim cateva dintre acestea:

  • orice antrenament trebuie sa fie precedat de o procedura de autoevaluare. Persoanele care prezinta unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat in ultimele 14 zile trebuie sa urmeze procedurile descrise de autoritatile sanitare;
  • deplasarea catre si de la locul de desfasurare a antrenamentului trebuie sa se faca respectand masurile dispuse de autoritati;
  • igienizarea mainilor este obligatorie inainte si dupa antrenament;
  • in timpul antrenamentului, igienizarea mainilor se va face ori de cate ori este posibil, in momentele de pauza. Atunci cand este posibil, dar, cel putin o data la 15 minute, mingea si / sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substante dezinfectate avizate;
  • materialele sportive vor fi dezinfectate cu atentie dupa fiecare folosire;
  • echipamentul folosit in timpul antrenamentului trebuie pus direct intr-o punga de plastic inchisa ermetic, urmand ca, dupa aceea, sa fie spalat / curatat la o temperatura de minim 80°C.

Va reamintim ca toate cluburile care participa in competitiile municipale sunt obligate sa respecte prevederile Ordinelor Ministerului Sanatatii si al Ministerului Tineretului si Sporturilor care fac referire la modalitatile premise pentru antrenament si jocuri.

La nivel municipal, toate cluburile participante in competitiile Asociatiei inteleg ca nu vor putea lua parte la alte competitii / turnee si nu vor permite jucatorilor sai sa o faca nici prin alte forme, in tara sau in strainatate, sub sanctiunea prevederilor legale si regulamentare. De asemenea, echipele care vor incalca aceste prevederi nu vor fi inscrise in editia 2020-2021 in seriile I sau care se desfasoara prin acumulare de puncte.

Asociatia incearca, in stricta limitare impusa de autoritati, sa readuca la nivel normal activitatea fotbalistica ce consta in antrenamente si jocuri, nepunand in vreun fel orice beneficiu mai presus de starea de sanatate a participantilor si a personalului implicat in buna desfasurare a miscarii sportive.

Ca de fiecare data, de indata ce alte masuri vor fi luate de catre autoritati, vi le vom aduce la cunostinta.