Blog

Cupa Romaniei, faza municipala, editia 2022-2023. Regulament

Echipele pot efectua sapte inlocuiri de jucatori, in maxim trei opriri ale jocului. Fiecare echipa poate inscrie 20 jucatori in raportul arbitrului.

Echipele participante sunt obligate sa respecte protocolul medical emis de Federatia Romana de Fotbal.

Echipele pot folosi trei jucatori extracomunitari, in acelasi timp, pana in faza optimilor de finala, inclusiv. Incepand cu faza sferturilor de finala echipele pot folosi doi jucatori extracomunitari, in acelasi timp, indiferent de nivelul echipei care participa in competitie.

Baremul de arbitraj si observare va fi achitat de fiecare echipa care participa la joc, astfel:

  • pana in faza optimilor de finala, inclusiv, in cuantum de 200 lei;
  • incepand cu faza sferturilor de finala, in cuantum de 300 lei.
  •  

Terenul de joc si asistenta medicala vor fi asigurate de clubul gazda. Echipa gazda este cea cea de la Liga a 5-a sau, daca ambele sunt de la acelasi nivel competitional, cea mai slab clasata in editia de campionat 2021-2022.

Sanctiunile disciplinare vor fi contabilizate astfel:

  • avertismentele (cartonasele galbene) vor avea evidenta separata fata de jocurile din campionat, urmand ca fiecare jucator care va acumula patru avertismente sa nu poata juca in meciul urmator;
  • eliminarile (cartonasele rosii) vor avea evidenta separata fata de jocurile din campionat, urmand ca fiecare jucator eliminat sa isi efectueze sanctiunea numai in jocurile din aceasta competitie.

In cazul in care arbitrul decide ca cele doua echipe au echipament asemanator, cea care va trebui sa il schimbe este echipa gazda.

Situatiile neprevazute in prezentul regulament se completeaza cu dispozitiile Legilor Jocului si ROAF.