Blog

Liga a 4-a, editia 2022-2023. Regulament

Editia 2022-2023 se va disputa in sistem campionat, intr-o serie cu 14 echipe, 26 etape, urmand ca, la final, primele patru clasate sa participe la un turneu play off, care va desemna castigatoarea. Cele patru echipe calificate in play off vor avea urmatorul punctaj:

  • prima clasata, dupa cele 26 etape, va avea 3 puncte;
  • a doua clasata, dupa cele 26 etape, va avea 2 puncte;
  • a treia clasata, dupa cele 26 etape, va avea 1 punct;
  • a patra clasata, dupa cele 26 etape, va avea 0 puncte.

In cadrul play off-ului, se vor disputa jocuri in sistem fiecare cu fiecare.

Daca va fi necesar, protocolul medical referitor la testele covid si accesul spectatorilor in incinta stadioanelor este cel stabilit de Federatia Romana de Fotbal.

Toate echipele participante in campionatul Ligii a 4-a sunt obligate ca, pana la 24.08.2022, sa achite fondul de garantie pentru editia 2022-2023, in cuantum de 2500 lei, contravaloarea unei eventuale retrageri / excluderi si a unui barem de arbitraj si observare, in cuantum de 600 lei, precum  si penalitatile financiare neachitate din editiile anterioare.

Terenurile pe care se pot desfasura jocuri trebuie sa fie omologate pentru Liga a 4-a.

Din campionatul Ligii a 4-a vor retrograda echipele clasate pe locurile 14 si 13, urmand a evolua, din editia 2023-2024, in campionatul Ligii a 5-a.

Este permisa folosirea a doi jucatori extracomunitari in acelasi timp.

Sunt permise sapte inlocuiri de jucatori, efectuate in maxim trei opriri ale jocului.

In cazul in care arbitrul decide ca cele doua echipe au echipament asemanator, cea care va trebui sa il schimbe este echipa gazda.

Jocurile se vor disputa in zilele de vineri si sambata, la ora etapei, conform ROAF. In mod exceptional, daca sunt mai multe echipe care joaca sambata meciurile de acasa pe acelasi teren, pot fi programate si la alta ora.

Daca o echipa va fi exclusa din campionat sau se va retrage, va fi sanctionata cu 2000 lei.

Situatiile neprevazute in prezentul regulament se completeaza cu dispozitiile Legilor Jocului si ROAF.