Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30 / 2020, in contextul pandemiei de COVID – 19
Preambul: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29 / 2020, in contextul pandemiei de COVID – 19
Federatiile sportive si cluburile sportive pot beneficia de:
- amanarea la plata pentru serviciile de utiliatati (electricitate, gaze naturale, apa, servicii telefonice si internet);
- amanarea la plata chiriei pentru imobilul cu destinatie de sediu social si de sedii secundare.
Conditii:
- si-au intrerupt activitatea total sau partial;
- detin certificat de identitate sportiva.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30 / 2020, in contextul pandemiei de COVID – 19
- Structurile sportive care si-au intrerupt total sau partial activitatea pe perioada starii de urgenta pot suspenda unilateral contractele de activitate sportiva ale sportivilor, antrenorilor, medicilor, asistentilor medicali, maseurilor, kinetoterapeutilor si cercetatorilor.
- Participantii la activitatea sportiva prevazuti la art. 67.1, lit. a) – c) din Legea sportului beneficiaza de o indemnizatie de 75% din drepturile in bani aferente contraprestatiei activitatii sportive, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut aferent anului 2020.
DE UNDE POT PRIMI STRUCTURILE SPORTIVE SUMELE NECESARE PLATII INDEMNIZATIILOR PENTRU SUSPENDAREA CONTRACTELOR DE ACTIVITATE SPORTIVA?
- Structurile sportive vor depune documentele prin intermediul postei electronice la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene sau ale municipiului Bucuresti.
CE DOCUMENTE SE DEPUN?
- cerere semnata si datata de reprezentantul legal;
- declaratie pe proprie raspundere;
- lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de indemnizatie.
PANA CAND SE DEPUN DOCUMENTELE?
- pana la data de 10 a lunii curente pentru plata indemnizatiei pe luna anterioara.
IN CAT TIMP SE FACE PLATA CATRE STRUCTURILE SPORTIVE?
- In cel mult 10 zile de la depunerea documentelor.
Structurile sportive care intrerup total sau partial activitatea pe perioada starii de urgenta pot suspenda unilateral contractele individuale de munca ale angajatilor in temeiul art. 52, alin. 1, lit c) din Codul Muncii.
Indemnizatia de care beneficiaza salariatii carora le-au fost suspendate contractele individuale de munca in temeiul art. 52, alin. 1, lit c) din Codul Muncii este de 75% din salariul de baza brut locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe anul 2020.
DE UNDE POT PRIMI STRUCTURILE SPORTIVE SUMELE NECESARE PLATII INDEMNIZATIILOR PENTRU SUSPENDAREA CONTRACTELOR INDIVIDUALE DE MUNCA?
- Structurile sportive vor depune documentele prin intermediul postei electronice la agentiile pentru ocuparea fortelor de munca judetene sau ale municipiului Bucuresti.
CE DOCUMENTE SE DEPUN?
- cerere semnata si datata de reprezentantul legal;
- declaratie pe proprie raspundere;
- lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de indemnizatie.
IN CAT TIMP SE FACE PLATA CATRE STRUCTURILE SPORTIVE?
- In cel mult 15 zile de la depunerea documentelor.
Indemnizatiile de care beneficiaza salariatii si / sau participantii la activitatea sportiva ca urmare a suspendarii contractelor de catre structurile sportive sunt supuse impozitarii si platii contributiilor de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate in conditiile prevazute de Codul fiscal.
Structurile sportive care suspenda unilateral contractele individuale de munca sau contractele de activitate sportiva POT suplimenta din BUGETUL PROPRIU indemnizatiile salariatilor si / sau ale participantilor la activitatea sportiva carora le-au fost suspendate contractele.
Salariul mediul brut stabilit prin Legea nr. 6 / 2020 bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 este de 5429 lei.
Asociatia noastra va sta la dispozitie pentru consultari si informari prin intermediul adresei de e-mail juridic@amfb.ro.