Blog

Decizii ale Comitetului de Urgenta

Stimati membri,

In urma intalnirii consultative cu reprezentantii echipelor de seniori, Comitetul de Urgenta al AMFB, intrunit ieri, 1 august, a hotarat:

1. Liga a 4-a

a. Se va desfasura intr-o serie cu 16 echipe;

b. Principalul criteriu de ocupare a celor 16 locuri va fi meritul sportiv, respectiv primele 12 clasate in editia precedenta a Ligii a 4-a si primele 4 clasate din editia precedenta a Ligii a 5-a. In cazul in care o echipa, din cele mentionate anterior, nu indeplineste conditiile, locurile vor fi ocupate de echipe din Liga a 5-a, in ordinea clasamentului editiei precedente;

c. Toate jocurile se vor desfasura pe terenuri omologate pentru acest nivel;

d. Echipele sunt obligate sa foloseasca, pe toata durata jocului, cel putin un jucator nascut dupa 01.01.1997;

e. Echipele sunt obligate sa aiba minim o grupa de juniori, participanta in editia 2016-2017, in conformitate cu prevederile Art. 33, pct. 3, lit. c din ROAF;

f. Echipele trebuie sa aiba antrenor cu minim Licenta C – UEFA, vizata pe anul in curs;

g. Termenul pentru depunerea cererilor de inscriere pentru participarea in editia 2016-2017 este 16 august, ora 14.

2. Liga a 5-a

a. Echipele sunt obligate sa foloseasca, pe toata durata jocului, cel putin doi jucatori nascuti dupa 01.01.1997;

b. Termenul pentru depunerea cererilor de inscriere este 19 august, ora 12;

c. Dispune ca, in mod exceptional, jocurile de Liga 5 sa se poata disputa si pe terenuri care nu sunt imprejmuite, in totalitate, cu gard.

3. Echipele participante in campionatele AMFB trebuie sa aiba antrenori cu Licenta de Monitor (juniori si copii) sau Licenta C – UEFA, etc, vizata pe anul in curs.

4. Antrenorii, indiferent de nivelul la care activeaza, sunt obligati sa poarte, la vedere, pe toata durata jocului, incepand cu 17 septembrie, ecusonul eliberat de AMFB, care ii certifica Licenta obtinuta.