Blog

Sedinta Comitetului de Urgenta din 1 iunie 2020

Intrunit astazi, 1 iunie a.c., in conditiile art. 35 din Statut, Comitetul de Urgenta al Asociatiei a hotarat:

1. Analizand ordinul comun al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Tineretului si Sportului, considera ca inoportuna desfasurarea competitiilor in luna iunie a.c. Astfel,

A. In urma centralizarii optiunilor exprimate de cluburile participante in competitiile de seniori, se hotareste ca:

a. Liga a 4-a va continua, atunci cand masurile impuse de Guvern vor putea fi indeplinite, printr-un turneu Play Off intre primele patru echipe clasate, in formatul aprobat in august 2019, castigatoarea acestui turneu urmand a reprezenta municipiul Bucuresti la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a. Avand in vedere ca ocupantele locurilor al patrulea si al cincilea se afla la egalitate de puncte, acestea vor disputa un meci de baraj, intr-o singura mansa, castigatoarea acestuia urmand a ocupa locul al patrulea si a avea dreptul de a participa la turneul sus-mentionat. Restul jocurilor nedisputate, contand pentru editia 2019-2020, nu vor mai avea loc, clasamentul, de la locul al saselea in jos, urmand a fi cel din momentul opririi jocurilor. De asemenea, avand in vedere ca nicio echipa din Liga a 5-a nu va promova in editia 2020-2021 a Ligii a 4-a, niciuna dintre participantele in editia 2019-2020 a Ligii a 4-a nu va retrograda;

b. Liga a 5-a sa nu mai continue editia 2019-2020 a campionatului, nicio echipa sa nu promoveze in Liga a 4-a si sa nu se intocmeasca clasament pentru jocurile jucate.

B. In ceea ce priveste competitiile de copii si juniori, Asociatia doreste incheierea acestora pe teren, de indata ce masurile impuse de Guvern vor putea fi indeplinite.

Preconizam ca meciurile nedisputate sa se joace in intervalul 1 iulie – 16 august a.c., urmand ca editia 2020-2021 sa debuteze, pentru toate categoriile, pe 12 septembrie a.c., daca Federatia Romana de Fotbal nu va dispune masuri contrare. In situatia in care masurile impuse de Guvern vor putea fi indeplinite, pentru seriile care mai au de disputat mai mult de 10 etape, exista posibilitatea ca jocurile sa inceapa chiar anterior datei de 1 iulie a.c.

Cluburile care, din motive obiective, nu vor putea continua competitiile, trebuie sa trimita o cerere motivata, la adresa de e-mail secretariat@amfb.ro, pana pe 16 iunie a.c., intelegand, totodata, ca, prin solicitarea lor, nu vor putea participa la alte competitii / turnee, in tara sau in strainatate, sub sanctiunea prevederilor regulamentare, pe perioada disputarii competitiilor municipale oficiale si ca nu vor fi inscrise in seriile I sau care se disputa prin acumulare de puncte ale editiei 2020-2021.

Decizia finala in ceea ce priveste datele de reincepere ale competitiilor, programul acestora si alte precizari necesare bunei desfasurari ale acestora va fi luata printr-o hotarare a Comitetului Executiv al Asociatiei care va avea loc dupa data de 16 iunie a.c.

Toate echipele care vor termina editia curenta a campionatelor vor fi premiate la finalul acestora.

2. Tinand cont de dificultatile generate de inactivitatea cluburilor din ultimile luni, Asociatia are in vedere, pentru editia 2020-2021, aplicarea unor reduceri de taxe care vizeaza cunatumul acestora pentru jucatorii nou legitimati, de inscriere in competitii, baremurile de arbitraj pentru jocurile de juniori 11 la 11 si contributiile lunare ale arbitrilor.